Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Nyt on juuri oikea hetki aloittaa

Mietitkö sinäkin, että sitten joskus… kun on aikaa, rahaa, energiaa, lapset ovat kasvaneet, ura on oikeassa vaiheessa ja niin edelleen. Aina löytyy syy lykätä isoimpia ja vaikeimpia päätöksiä, unelmien toteuttamista. Mietin itsekin T-O-D-E-L-L-A pitkään uskallanko irtisanoutua hyvästä vakituisesta työpaikasta, jonka eteen olin tehnyt koko siihenastisen opiskelu- ja työurani hommia. Se oli joskus ollut mulle unelma, mutta niin kuin usein käy, unelmat vaihtuvat. Kun yhden saavuttaa, uusi kolkuttelee jo ovella.

 

Hirveetä säntäilyä, eikö voisi olla vain tyytyväinen siihen mitä on jo saavuttanut, ajattelee varmasti moni. Kerron kuitenkin, miksi mun mielestä niitä unelmiaan pitää toteuttaa nyt eikä sitten joskus.

 

 

MINIASKELEIN

Miksikö kannattaa aloittaa nyt? No siksi että unelman toteuttaminen kestää luultavasti tuplasti kauemmin kuin huonoimmissakaan arvioissa uskalsit toivoa. Perille pääsy vaatii lukemattoman määrä pienen pieniä askelia, joita tarvitsee jaksaa taapertaa joka ikinen päivä. Tämän takia suosittelen että aloitat jo tänään. Sanotaan että ihminen yliarvioi kuinka paljon vuodessa voi saada aikaan mutta aliarvioi kymmenessä vuodessa saavutetun tuloksen. Kuten Aika on rahaa- kirjoituksessa mainitsin, isot tavoitteet kannattaa aloittaa tänään, sillä aika on sinun puolellasi kunhan jaksat ottaa pieniä askelia säännöllisesti.

 

 

SINNIKKYYS

 

Periksiantamattomuus on tie unelmiin. Piste. Jos et ole aiemmin elämässäsi kohdannut vielä vastoinkäymisiä, matkalla unelmiin tulet niitä varmasti kohtaamaan. Ne voittaa jotka selviää. Tiedät että olet matkalla oikeaan suuntaan kun joka toinen päivä tunnet olevasi voittamaton ja joka toinen päivä aivan hukassa. Ei hätää, siellä samassa suossa me kaikki unelmia tavoittelevat rämmitään, joten tavataan siellä.

 

 

LUOVUUS

 

Olen aina tykännyt näpertää kaikenlaista ja tehdä käsilläni. Samanlaista näperrystä tapahtuu myös pääkopassa ja rakastan luovia haasteita. Varmasti sen takia valitsin aikoinaan markkinoinnin pääaineekseni kauppiksessa koska se tuntui luovimmalta alalta kansantaloustieteiden, laskentatoimen ja rahoituksen joukosta. Markkinoinnista olen aina tykännyt, mutta työelämä palauttaa ruotuunsa ja luovuutta pääsee toteuttamaan eniten sähköpostien kirjoittamisessa tai Power Pointin kuvien valinnassa.

 

Unelmien toteuttamisessa tarvitset kuitenkin PALJON luovuutta ja se pakottaa aivot ajattelemaan aivan uudella rattaalla. Nykyisessä reissuelämässä saamme harrastaa paljon luovuutta siinä, miten saamme reissubudjetin ja unelmien matkakohteet täsmäämään. Näistä luovuuksista kerron vielä myöhemmin lisää kokonaisen postauksen verran, mutta kerrottakoon että se vaatii työtä, näppäryyttä ja itsensä likoon laittamista. Mutta jos hyväksyt nämä, kaikki on mahdollista. Oman luovuutensa haastaminen on ehkä se kaikkein tärkein asia itselle, minkä takia en voisi luopua unelmieni toteuttamisesta. Vaikkei ihan perille aina pääsisikään, luovuuden ruokkiminen ja kaikki se matkalla tapahtuva kehitys on jo itsessään palkitsevaa. Ehkä unelmien tavoittelussakin pätee sääntö, matka on päämäärää tärkeämpi.

 

 

Lähde: http://thefunnybeaver.com/39-inspirational-quotes-life/

 

OPPIMINEN

Ei pelkästään luovuuden kehittäminen ja siinä oppiminen vaan monipuolisin oppimiskokemus sitten lukion. Näin kuvailisin unelmien toteuttamista. Jos unelmoit esimerkiksi omasta ravintolasta, joudut luultavasti opiskelemaan esimerkiksi tukun suomalaista virkamiesbyrokratiaa kannattavuuslaskelmien lisäksi. Itse totesin, että olen jäänyt jälkeen digimarkkinoinnin tietämyksessä, jota luultavammin tulen tarvitsemaan jos haluan työskennellä itsenäisenä markkinointikonsulttina oma tietokone toimistonani. Olen enemmän learning by doing- henkinen, joten muutaman webbikurssin seurattuani totesin että paras tapa on lähteä säätämään ja niinpä syntyi tämä blogi. Kuukauden aikana olen oppinut digimarkkinoinnista enemmän kuin kauppiksen kurssilla, jonka tentti oli ainoa koskaan reputtamani.

 

 

HAUSKINTA IKINÄ

Jottei unelmien tavoittelu alkaisi tuntua liikaa työltä, täytyy korostaa että se tulemaan elämäsi parasta aikaa ja hauskinta ikinä. Kaikki ne paikat, ihmiset, asiat, joita matkalla unelmiin kohtaa tekee siitä jo yrittämisen arvoista. Jos vielä mietit, mikä sinun unelmasi voisi olla, kannattaa muistella niitä hetkiä jolloin sulla on ollut SAIRAAN KIVAA. Ehkäpä suunta voisi löytyä sieltä?

 

 

Terkuin,

Aissa

Laita hyvä kiertämään:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.