Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Tavoitteeksi taloudellisesti parempi vuosi

Uusi vuosi tarkoittaa usein uuden vuoden lupauksia ja paremman elämän tavoittelua. Monet nauravat uuden vuoden lupauksille ja pitävät niitä turhana humpuukina mutta mun mielestä tavoitteiden asettamisessa ei ole mitään väärää, päinvastoin. Useimmiten he, jotka pystyvät asettamaan itselleen merkityksellisiä, realistisia tavoitteita, myös saavuttavat ne.

 

Omana tavoitteenani tälle vuodelle on kasvattaa tulojani. Viime vuosi meni reissatessa pääasiassa säästöjä käyttäen, ilman isompia vakituisia tuloja. Tänä vuonna vastaava ei ole enää mahdollista vaan tuloja pitäisi saada kerrytettyä enemmän. Tästä blogistani saan pieniä tuloja yhteistyökumppaneiden avulla, mutta tavoitteenani on saada lisättyä myös oman alani, markkinoinnin töitä. Kuten viime vuosi, tämäkään vuosi ei tule olemaan minulle uusien sijoitusten vuosi vaan pääasiassa ylläpidän olemassa olevaa sijoitussalkkuani ja pyrin pikkuhiljaa kasvattamaan tulojani, joista pääsisin taas myöhemmin sijoittamaan. Pakko myöntää, että ilman tuloja eläminen ei ole ollut helppoa. Vaikka säästöjä vielä hetkeksi riittääkin, omat ajatukset siintävät jo pidemmälle tulevaisuuteen ja lisäävät stressiä omasta taloudellisesta tilanteesta. Sijoituksiini en halua koskea, sillä niiden tavoite on turvata pidemmällä aikavälillä.

 

 

 

 

Uuden vuoden alussa on hyvä tarkastella myös omaa taloudellista tilannettaan tuorein silmin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa aloitat määrätietoisen taloudenhallinnan eli säästämisen ja sijoittamisen, sitä varmempi voit olla taloudellisesti turvatusta tulevaisuudesta. Ei ehkä kuulosta kovin eksoottiselta ja jännittävältä, mutta kun ajattelet säästämistä ennemmin investointina unelmiesi toteuttamiseen, homma alkaa kuulostamaan jo inspiroivammalta.

 

Miten voit päästä helposti säästämisen ja sijoittamisen alkuun jo tänään?

 

– Kirjoita säästämistavoitteesi ylös.

Paljonko haluat säästää ja erityisesti, mitä varten? Säästämistavoite kannattaa asettaa esimerkiksi vuositasolla sekä kolmen vuoden päähän. Pidemmät ajanjaksot tuntuvat usein epämotivoivilta ja liian abstrakteilta. Sijoitustavoitteet kannattaa asettaa myös pidemmällä tähtäimellä, sillä korkoa korolle vaikutus alkaa parhaiten toimimaan vasta pitkässä juoksussa.

 

– Mieti, millainen sijoittaminen voisi sopia sinulle?

Jos sijoittaminen ei kiinnosta yhtään, suosittelen silti tutustumaan pankin rahastovaihtoehtoihin, joilla pääsee alkuun. Jos sijoittaminen kuitenkin kiinnostaa edes hieman, kannattaa tutustua erityyppisiin rahastovaihtoehtoihin tarkemmin. Erilaiset kustannustehokkaat indeksirahastot ovat monille erinomainen vaihtoehto. Tämä vaatii arvo-osuustilin avaamista ja hieman enemmän perehtymistä, mutta on nopeasti omaksuttavissa. Jos sijoituskärpänen on päässyt puraisemaan kunnolla, voi rahastojen lisäksi miettiä suoria osakesijoituksia, jolloin sijoitettaviin yhtiöihin kannattaa perehtyä enemmän ja suosittelen lukemaan myös sijoituskirjoja kuten Seppo Saarion, Miten sijoitan pörssiosakkeisiin.

 

– Aloita jo tänään.

Tee verkkopankkiin automaattinen tilisiirto säästötilille jokaisena palkkapäivänä.

 

 

 

 

Jos innostuit aloittamaan sijoittamisen, lue lisää täältä, miten voit aloittaa jo 50 € kuukaudessa.

 

Menestyksekästä Uutta Vuotta kaikille!

 

 

Laita hyvä kiertämään:


2 thoughts on “Tavoitteeksi taloudellisesti parempi vuosi”

  • Tsemppiä Aissa työnhakuun. Kiva, kun tulette pian käymään! Nauttikaa vielä kesän lämmöstä Ausseissa, täällä on lämpötila sinnikkäästi nollan tuntumassa ja taivas on ankean harmaa – joka päivä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.