Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Uramuotoilu apuna uuden työn löytämisessä

Kun vuosi sitten keväällä irtisanouduin työstäni ei tarkoituksenani ollut aloittaa loppuelämän lomailua tai aikaisia eläkepäiviä. Ei sillä, että nämä vaihtoehdot olisivat edes taloudellisesti mahdollisia. Tarkoituksena ei ollut varsinaisesti edes downsiftata, sillä nautin haasteellisesta työstä, jossa pääsen oppimaan ja kehittymään.

 

No miksi sitten irtisanouduin? Totesin, että joskus unelmana pitämäni ura ei sitä enää ollutkaan minulle. Vaikka työ itsessään oli haastavaa ja palkitsevaa kiinnostavalla alalla, kaipasin jotain muuta. Kaipasin enemmän vapautta rakentaa työpäiväni juuri sellaiseksi kuin haluaisin ilman pakkoa istua toimistolla yhdeksästä viiteen. Kaipaan myös enemmän vaihtelua, erilaisia projekteja ja luovia haasteita kuin mitä aikaisempi työni pitkine, hitaasti etenevine projekteineen tarjosi. Nautin työstäni ja sen haasteista monta vuotta, mutta lopulta oli aika jatkaa eteenpäin.

 

 

 

 

Olen myös aina ollut modernien työtapojen kannattaja ja mielelläni uudistamassa olemassa olevia työelämän konventioita. Harvat yritykset kuitenkaan uskaltavat uudistaa olemassa olevia käytäntöjä niin fyysisen työympäristön, sisäisen kommunikoinnin, työroolien tai työn organisoinnin suhteen. Vanhoista tavoista pidetään kiinni, koska niin on aina tehty tai uusien tapojen istuttaminen työympäristöön tuntuu raskaalta ja turhia resursseja vievältä.

 

Irtisanoutumisen, reissuun lähtemisen ja välivuoden pitämisen tarkoituksena oli antaa aikaa ja tilaa miettiä, millaista työtä haluaisin jatkossa tehdä. Nyt 10 kuukautta reissanneena voin sanoa, että se on myös tehnyt niin. Olen oppinut itsestäni, toiveistani ja haaveistani paljon enemmän kuin pelkästään toimistossa istumalla. Toisaalta tuntuu, että olen vielä matkalla siihen lopulliseen ”valaistumiseen”, sillä vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomasti, ja toisaalta tuntuu, että juuri sellaista työtä, jota haluaisin tehdä ei ole valmiina vaan se pitää osittain itse luoda.

 

 

 

 

Avuksi tähän prosessiin sain Uramuotoilijat Aku Varamäen & Paula Helteen Workday Designers yrityksestä, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään oma merkityksellinen työuransa. Workday Designers tarjoaa uramuotoilukursseja, työpäivämuotoilukonsultointia sekä erilaisia koulutuksia ja puheenvuoroja. Itse sain kokeiltavakseni Uramuotoiluverkkokurssin*, jota pääsen suorittamaan täältä Balilta käsin näppärästi netin kautta. Opiskelua parhaimmillaan!

 

Kerron hieman myöhemmin lisää kurssista sekä, millaiseksi sain urani muotoiltua. Kurssiin voit tutustua lisää täällä. Aku & Paula tarjosivat lisäksi superhyvän edun kaikille uramuotoilusta kiinnostuneille. Saat koodilla ”saastoistaunelmiksi” 15% alennuksen verkkokurssista. Koodi on voimassa 28.2 asti.

 

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä omannäköisen työn löytämiseen jakakaa ihmeessä vaikka kommenttiboksissa tai Facebookissa meille muillekin 🙂

 

*Sain kurssin veloituksetta blogiyhteistyönä.

Laita hyvä kiertämään:


2 thoughts on “Uramuotoilu apuna uuden työn löytämisessä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.