Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Miten tehdä unelmista totta?

Lottovoiton odottaminen laittaa unelmien toteuttamisen itsestä riippumattomaan ajatukseen: ”Jos voitan, irtisanoudun tästä kauheasta työstä ja teen sitä, mitä oikeasti haluan”. Tosiasiassa voit tehdä niin jo nyt kun otat vastuun elämästäsi ja unelmistasi.

 

Suomalaiset ovat lottokansaa, noin 1,4 miljoonaa suomalaista pelaa lottoa. Tällä hetkellä loton päävoiton todennäköisyys on yhden suhde 15 miljoonaan eli noin 0,0000065%. Lottoa myydään unelmilla (sekä hyväntekeväisyydellä), jolloin lottoajille vakuutetaan, että voittamillasi miljoonilla voit tehdä unelmasi tosiksi ja elää onnellisen elämän loppuun asti. Usein tosikertomukset lottovoittajista kuvaavat kuitenkin hyvin erinäköistä todellisuutta lottovoiton jälkeen, mutta ei mennä siihen.

 

Et tarvitse lottovoittoa saavuttaaksesi unelmasi

 

Minusta on surullista kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten heillä on suuria unelmia, mutta aina löytyy joku tekosyy niiden toteutumattomuuteen. Milloin on huono ajankohta henkilökohtaisessa elämässä, on liian nuori tai liian vanha, vasta vaihtanut työpaikkaa, lapset ovat liian pieniä, iso asuntolaina maksettavana. Jos oikein yrittää optimoida niin koskaan ei ole täydellinen hetki tehdä yhtään mitään. Toisaalta jos ajattelee optimistisesti, aina on täydellinen hetki aloittaa tekemään mitä tahansa.

 

Unelmat saavutetaan pienillä askelilla

 

Jos katsot taaksepäin, missä olit viisi vuotta sitten? Viisi vuotta tuntuu silmänräpäykseltä, mutta todennäköisesti olit melko erilaisessa tilanteessa kuin nyt. Olet luultavasti kehittynyt työssäsi, aloittanut uusia harrastuksia, tavannut uusia ihmisiä. Et välttämättä ole asettanut suuria tavoitteita tietoisesti, mutta olet silti kehittynyt monessakin asiassa. Tämä kertoo sitä, että pienillä, merkityksettömän tuntuisilla askeleilla voi pitkässä juoksussa olla iso vaikutus, aivan kuten sijoittamisessa. Pieniä askeleita ei kannata väheksyä.

 

Unelmien saavuttaminen ottaa aikansa, joten on parempi aloittaa tänään

 

Usein unelmien saavuttaminen vaatii valtavan määrän pieniä askelia, joten on parempi aloittaa askelien ottaminen jo tänään. Jos unelmasi on säästää rahaa isompaa matkaa varten, voit jo tänään laittaa tilillesi automaattisiirron siirtämään rahaa säästötilillesi jokaisena palkkapäivänä. Jos taas haluat oppia soittamaan kitaraa voi sen aloittaa saman tien googlaamalla kitaransoitonopettajia tai huhuilla Facebookissa jos joku tuttu suostuisi opettamaan vaikka lastenhoitoapua vastaan.

 

Omana unelmanani on muotoilla työni niin, että voin tehdä sitä suurimman osan ajasta mistä haluan. Tämän unelman toteuttamisen olen käynnistänyt jo pari vuotta sitten kun aloin tosissani säästämään. Monet unelmat vaativat jonkinlaisia säästöjä taakseen tai ne ainakin nopeuttavat prosessia. Joten vaikket vielä tietäisi, mitä unelmiasi haluaisit toteuttaa, ei säästämisen aloittaminen ole koskaan huono idea. Saavuttaakseni paikkavapaan työelämän olen lisäksi aloittanut opiskelemaan ja laajentamaan osaamistani enemmän digimarkkinointiin päin, sillä näissä työtehtävissä paikalla on vähemmän merkitystä. Lisäksi olen alkanut verkostoitumaan kiinnostavien ihmisten kanssa, joilta voin oppia aiheesta lisää ja saada apuja omassa uramuotoilussani.

 

Vuoden irtiotto ja maailmanympärimatkustaminen oli jo itsessään unelma, mutta se oli samalla myös osa isompaa unelmaa vapaammasta elämäntyylistä. Omista unelmistaan voi ja kannattaa tehdä kokeiluja, jotta oikeasti näkee, ovatko jotkin unelmat sittenkään itseään varten. Vuoden reissussa opimme, että haluamme edelleen pyrkiä kohti vapaampaa elämää, mutta ei missä tahansa paikassa. Eri maissa ja kulttuureissa vierailtuamme opimme, minkälaisista ympäristöistä pidämme ja missä voisimme kuvitella viihtyvämme pidempäänkin.

 

Unelmat on helpompi saavuttaa yhdessä

 

Kun kuulen jonkun saavuttaneen unelmansa, liikutun. Tiedän, miten kovasti töitä jokaisen unelman saavuttaminen vaatii, joten iso hatunnosto kaikille niille, jotka ovat sen onnistuneet saavuttamaan. Olympiamitalin voittaminen, ravintolan perustaminen tai vaikka uuden ammatin opiskeleminen ei tapahdu yhdessä tai kahdessa yössä. Vastoinkäymisiä sattuu ja tie perille voi tuntua loputtoman pitkältä.

 

Olen luonteeltani ”minä itse” tyyppinen itsenäinen suorittaja, kenen on joskus (usein) vaikea pyytää apua. Olen kuitenkin pikkuhiljaa ymmärtänyt, että yhteistyössä on voimaa. Monet ihmiset ovat lisäksi innoissaan kun pääsevät tarjoamaan apuaan tai olemaan mukana muiden projekteissa. Haluankin tässä välissä kiittää Satua, Jenniä ja Jasminia, jotka ovat löytäneet aikaa blogihaastatteluihini. Nimien takaa löydät linkit haastatteluihin. Etsin myös tälle vuodelle uusia haastateltavia, joten vinkkaa kommentteihin tai vaikka Säästöistä Unelmiksi -Facebook sivuilla, ketä inspiroivaa henkilöä voisin haastatella.

 

 

Minkä pienen askeleet sinä voisit ottaa tänään ollaksesi lähempänä unelmaasi ja keneltä voisit pyytää siihen apua?

 

 

Artikkelin kuvat ovat Havaijilta, joka on ollut minulle yksi reissumme kohokohdista.

 

 

Laita hyvä kiertämään:


1 thought on “Miten tehdä unelmista totta?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.