Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Vierailijahaastateltavana toimittaja ja sisällöntuottaja Taru Tammikallio

Vierailijahaastattelu-sarja jatkuu tällä kertaa työelämään keskittyvän Uramedian perustajan, sisällöntuottajan ja toimittajan Taru Tammikallion haastattelulla. Mahtavaa, että Taru lupautui haastateltavaksi blogiini, ja nyt kuulette, mitä hän ajattelee säästämisestä, sijoittamisesta sekä unelmoinnista. Taru on varsinainen moniosaaja ja ehtinyt jo moneen mukaan, sillä hän on oman mediasivuston perustamisen lisäksi koulutukseltaan sosionomi sekä muutos- ja motivaatiovalmennukseen erikoistunut PTCA Personal trainer. Taru on lisäksi valmistunut Markkinointi-instituutin Digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelmasta.

Olen tutustunut Taruun Linkedinissä, jossa hän osallistuu aktiivisesti erilaisiin työelämään ja uraan liittyviin keskusteluihin. Seuraan itsekin näitä keskusteluja ahkerasti, sillä työelämän muutos ja uusiin työskentelytapoihin liittyvä keskustelu näin etätyöläisen näkökulmasta on erittäin kiinnostavaa.

 

 

Miten säästät ja sijoitat?

Olen aina ollut säästeliäs, mutta pari vuotta sitten kiinnostuin sijoittamisesta. Tällä hetkellä sijoitan passiivisiin indeksirahastoihin ja yhdistelmärahastoihin. Myös asuntosijoittaminen kiinnostaa. Tavoitteeni on taloudellinen vapaus, jotta taloutemme on turvattu, jos jotakin yllättävää tulee eteen.

 

Paljonko tienaat unelmatyölläsi?

Tuloni vaihtelevat, sillä teen päivätyöni lisäksi keikkatöitä ja projekteja.

 

Mihin tuhlaat?

Tällä hetkellä en oikeastaan mihinkään. Kaikki ylimääräiset rahat sijoitan.

 

Mitä ostosta/taloudellista päätöstä kaduit viimeksi?

Kadun vain sitä, etten aloittanut rahastoihin sijoittamista jo heti, kun menin töihin 16-vuotiaana. Ei sitä silloin osannut tuollaista ajatella. Makuutin rahoja ”korkeakorkoisella” säästötilillä, jonka korko oli todellisuudessa alle 1%. Onneksi nyt olen tajunnut aloittaa sijoittamisen.

 

Minkä unelman aiot toteuttaa seuraavaksi?

Tämänhetkiset unelmani liittyvät uraan ja talouteen. Suunnitelmia kyllä on, mutta saa nähdä minkä niistä toteutan seuraavaksi.

 

Paras säästö/sijoitusvinkkisi aloittelijoille?

Tärkeintä on aloittaminen. Moni parjaa pankin aktiivisia rahastoja ja olen samaa mieltä siitä, etteivät ne pitkässä juoksussa ole paras vaihtoehto. Mielestäni pääasia kuitenkin on, että saa homman alkuun, jonka jälkeen sitä voi viedä eteenpäin. Toinen vinkkini on olla ostamatta mitään turhaa krääsää – mieti ennen ostamista, tarvitsetko todella kyseisen asian?

 

Missä toivot olevasi 10 vuoden päästä?

Varmaan ihan täällä Suomessa, mutta toivottavasti reissaamme paljon!

 

Terveisiä muille unelmoijille?

Tee unelmastasi tavoite ja visualisoi se. Tee joka päivä tavoitteesi eteen edes yksi asia ja ympäröi itsesi kannustavilla ihmisillä. Usko tavoitteesi toteutumiseen ja jatka kunnes onnistut.

 

Suuri kiitos Tarulle haastattelusta!

 

Aikaisemmin haastateltavina ovat olleet näyttelijä, kaupunginvaltuutettu ja sijoitusbloggaaja Jasmin HamidFood Artist Jenni Häyrinen sekä toimittaja, designkaupan pitäjä, matkailuyrittäjä ja ammattibloggaaja Satu Rämö. Tunnetko jonkun kiinnostavan henkilön, jota voisin haastatella säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen? Vinkkaa ihmeessä kommenttiboksiin!

 

 

Laita hyvä kiertämään:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.