Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Miten nauttia kesästä ilman raha-huolia?

Jes! Kesä on täällä! Tai siis Suomessa. Täällä Espanjassa on ollut kesä jo viimeiset pari kuukautta, mutta onhan Suomen kesässä jotain ainutlaatuista ja maagista. Viime vuonna missasimme Suomen kesän täysin olemalla reissun päällä Indonesiassa, New Yorkissa, Fidzillä ja Havaijilla. Ei huonot paikat viettää kesää varsinkin kun se viime vuonna taisi olla vähän niin ja näin. Tänä vuonna ajattelimme kuitenkin rohkaistua ja tulla viettämään kesää Suomeen heinä-elokuuksi ja kaikki poppalaulut on laulettu auringon ja lämmön varmistamiseksi.

 

Kesä voi myös hirvittää monia kukkaron nyörien kanssa taistelevia, sillä kesällä rahaa palaa lomareissuihin, terassisiidereihin, festareihin ja muihin yöttömän yön nautintoihin. Miten siis selvitä kesästä ilman perinpohjaista raha-krapulaa?

 

 

Ennakoi

 

Hyvähän se tässä vaiheessa on huudella, mutta parhaiten selviää kun on kevään mittaan ennakoinut ja koonnut pientä sota-kassaa kesähurvitteluihin. Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä, miten oikeasti inhoan säästämistä ja olen silti onnistunut säästämään isoja summia. Homman jujuhan on automatisoida koko ikävä prosessi niin, ettei sitä edes tarvitse ajatella. Rahaa kilisee säästöpossuun joka kuukausi ilman vaivaa. Kuulostaa aika hyvältä? Jos ennakointi on jäänyt tekemättä eikä tilillä ole yhtään ylimääräistä jemmattuna, ei hätä ole tämän näköinen. Kesää ei kannata pilata murehtimalla liikaa rahasta.

 

 

Priorisoi

 

Niukkuus aiheuttaa väkisinkin valintatilanteita kun kaikkea ei voi saada. Myös kesäaktiviteeteista saattaa joutua priorisoimaan jos kaikkeen ei ole rahaa (eikä aikaa). Tee itsellesi top 5 kesälista, jota ilman kesä ei ole kesä ja panosta näihin. Kaikkea muuta voi harkita skipattavaksi tai vähennettäväksi. Jos isot humalaiset ihmislaumat ahdistavat ja inhoat telttailua, mutta harkitset silti viikonlopun pituisia festareita koska kaikki kaveritkin menevät, kannattaa miettiä voisiko kavereiden seurasta ja ulkoilmamusiikista nauttia jotenkin muuten. Kesälomalla ei myöskään ole pakko matkustaa ulkomaille vaan lomapäiviä voi säästää syksyyn ja karata räntäsadetta pakoon kun hinnat ovat edullisimmillaan. Jäätelöstä, mansikoista, grilliherkuista ja skumppapiknikeistä en ainakaan itse lähtisi ensimmäisenä säästämään.

 

Nauti

 

Suomen kesää ei voi rahalla ostaa. Iltauinnit, puistopiknikit, pyöräily lämpimässä kesäillassa, kirjan lukeminen rannalla, torikahvit, herneiden poimiminen, mökillä lettujen paistaminen ja telttaretket ovat edullista tai ilmaista hupia, jolla kesäfiiliksen saa rahan menosta ahdistumatta. Ole itse aktiivinen ja ehdota kavereille telttaretkeä lähisaareen, piknikdinneriä kaupungin parhailla maisemilla tai vaikkapa pyöräretkeä naapurikaupunkiin. Kesästä nauttiminen ei vaadi setelitukkua vaan hieman viitseliäisyyttä ja Suomen kesästä saa paljon irti ilman mahdotonta rahanmenoa. Sitä paitsi olet loppukesästä skarpimmassa kunnossa kuin koko kesän pelkästään terassilla siideriä litkineet kaverisi.

 

Mitkä ovat sun kesän ehdottomat top5 asiaa? Mulle ne ovat purjehdus, rantasauna, mansikat, piknikit ja grillaus 🙂

 

Aurinkoista kesää toivoen,

 

Aissa

 

 

Laita hyvä kiertämään:


2 thoughts on “Miten nauttia kesästä ilman raha-huolia?”

  • Minulle ne ovat: Yyteri (asun siis aika lähellä), lukeminen, pitkään nukkuminen ja pitkän kaavan mukaan aamiainen sekä läheisten kanssa vietetty aika. Ps. Kyllä minä kovasti pidän myös ulkomaanmatkasta, koska silloin on täysin vapaa kodin askareista. Santorini kutsuu viikoksi meitä elokuussa.

    • Santorini kuulostaa ihanalle! Olen samaa mieltä, että on ”helpompaa” lomailla ulkomailla kuin kotimaassa, sillä silloin on väkisinkin irti rutiineista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.