Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Matkamme jatkuu Suomessa vietetyn kesän jälkeen

Syysmyrsky riepottelee puita ikkunan takana, joten on hyvä hetki pysähtyä hetkeksi pohtimaan mennyttä kesää. Takana on pidempi jakso Suomessa oleskelua, sillä tulimme tänne heti juhannuksen jälkeen viettämään kesää.

 

Kesä oli säiden puolesta yksi parhaimmista ikinä eikä Suomi-ilmasto ole syksyn mittaan näyttänyt vielä huonoja puoliaan, joten tässä mielessä meidän tulisi olla enemmän kuin tyytyväisiä kesäämme täällä Suomessa. Niin sää… Vasta nyt olen huomannut, kuinka paljon Suomessa puhutaan säästä. Joka päivä. Ollessamme vuoden verran reissussa, emme juurikaan seuranneet kohdemaiden säätiedotuksia eikä säästä tullut puhuttua tai sitä mietittyä niin paljoa, sillä suurimman osan ajasta se oli loistava.  Mutta Suomessa eletään sään ehdoilla ja sen on huomannut nyt paremmin kuin koskaan.

 

 

Vaikka sää oli kuin morsian suurimman osan kesästä, on fiilikset kesästä silti hieman ristiriitaiset. Olin osannut henkisesti varautua pienoiseen paluujärkytykseen sekä Suomi-ahdistukseen, joten fiilis ei tullut yllätyksenä. Jo ennen reissun lähtöä olimme puhuneet paljon siitä, miten kaikista hyvistä puolista huolimatta Suomi ja täällä olevat piirit eivät tällä hetkellä tunnu sopivan meidän elämäntilanteeseemme. Yksi syy lähtöömme olikin, että miksei lähtisi kun Suomessa ei varsinaisesti mikään pidätellyt. Tämä fiilis on edelleen voimissaan, emmekä löytäneet vielä erityistä syytä jäädä Suomeen, joten päätimme jatkaa matkaa.

 

Monesta asiasta Suomeen liittyen olen ollut myös erityisen iloinen viimeisen kolmen kuukauden aikana. Helsinki alkaa vihdoin vaikuttamaan aidosti kansainväliseltä ja avoimelta kaupungilta vaikka kirittävää muihin pohjoismaisiin pääkaupunkeihin riittää vielä. Elämän helppous ja yksinkertaisuus ovat asioita, joita moni ei osaa täällä arvostaa, jos ei ole asunut jonkin aikaa jossain ulkomailla. Silti, vaikka elämä on täällä helppoa, tuntuu, että siitä ei osata nauttia. Kun julkinen infra toimii, liikkuminen, koulut ja päivähoito ovat huipputasoa, voidaan oma arki virittää äärimmilleen ja suorittaa ylikierroksilla. Tapaamiset esimerkiksi ystävien ja läheisten kanssa sovitaan kalenteriin viikkoja etukäteen ja silloinkin aikaa riittää tunti-pari kerrallaan.

 

 

Monien ulkomailla asuneiden kanssa keskustellessa samat asiat toistuvat kun puhutaan Suomesta. Täällä ihmisten elämä on paljon yksityisempää ja omaan kotiin, työpaikkaan ja ydinperheeseen keskittyvää. Jos olet ollut pidempään ulkomailla ja tottunut sosiaaliseen, kodin ulkopuolella tapahtuvaan yhteisölliseen elämäntapaan voi Suomeen paluu aiheuttaa ihmettelyä kun yhtäkkiä joudutkin näkemään valtavasti vaivaa, jotta samanlainen sosiaalisuus ja yhteisöllisyys pysyisi elämässä. Vaikkaemme mekään ole eläneet erityisen sosiaalista elämää reissuvuoden aikana oli paluu Suomen elämäntyyliin silti pienoinen kummastus.

 

 

Päätimme jo keväällä, että matkamme jatkuisi syksyllä, Suomessa vietetyn kesän jälkeen, ellei jotain mullistavaa tapahtuisi. Elokuussa olimme jo henkisesti valmiita lähtöön ja aloitimme järjestelemään syksyn matkakuvioita. Koska asuntomme on vuokrattu pysyvästi pois, tavaramme ovat muutamassa pahvilaatikossa varastossa ja työmme kulkevat mukanamme, koimme, että meidän on mahdollista jatkaa edelleen liikkuvaa elämää. Iso muutos edelliseen vuoteen verrattuna on kuitenkin uuden yrityksemme perustaminen ja sen pyörittäminen reissun päältä. Kesän olemme paiskineet hommia Weekendbee-verkkokaupan pystyttämiseksi, ja aivan kohta se on valmis lanseerattavaksi. Sopivasti juuri ennen lähtöä. Tämän uuden työn myötä matkustamisemme tulee keskittymään tulevaisuudessa enemmän myös työlle tärkeisiin kohteisiin kuten erilaisille messuille. Lisää yrityksen perustamisesta ja sen pyörittämisestä kerron hieman myöhemmin.

 

Kuulumisia kerron säännöllisesti myös Säästöistä Unelmiksi – facebook ryhmässä. 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään:


1 thought on “Matkamme jatkuu Suomessa vietetyn kesän jälkeen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.