Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Uuden yrityksen ensiaskeleet

Kerroin aikaisemmassa postauksessa, että olemme kevään ja kesän aikana perustaneet mieheni kanssa uuden yrityksen, Weekendbee-verkkokaupan. Nyt ajattelin hieman avata tätä lisää, miksi ja miten päädyimme verkkokauppayrittäjiksi.

 

Kun puolitoista vuotta sitten irtisanouduin vakkariduuneistani, oli tarkoituksena ottaa breikki työelämästä ja miettiä seuraavaa suuntaa. Perustin kuitenkin toiminimen heti irtisanouduttuani, jotta voisin halutessani tehdä työprojekteja myös reissun päällä ja kokeilla, miltä vapaampi tapa työskennellä tuntuisi. Oikeastaan haaveenani oli luoda itselleni sellainen työ, jota voisin tehdä milloin mistäkin. Vuodessa ehtii tapahtua paljon, eikä tähän pisteeseen ole tultu helposti tai suoraviivaisesti. Monesti yrittäjätarinoista jätetään kertomatta ne kaikki mutkat ja kuopat, jotka ovat vieneet nykyiseen pisteeseen. Yrityksen perustaminen on aina jännittävää ja pelottavaakin, mutta toisaalta myös todella palkitsevaa.

 

 

Pian matkan aikana minusta alkoi tuntua siltä, että haluan myös opiskella ja kehittää itseäni vaikka olenkin ns. tauolla. Aloin opiskelemaan digimarkkinointia erilaisten artikkeleiden, blogien ja ilmaiskurssien kautta, mutta nopeasti huomasin, että kaipaan jotain konkretiaa ja tapaa harjoitella opiskelemiani asioita. Näin syntyi tämä Säästöistä Unelmiksi -blogi reilu vuosi sitten.

 

Myöhemmin, noin vuoden reissattuamme totesin, että pelkkä tauolla olo ja opiskelu saa riittää ja haluan ottaa seuraavan askeleen kohti tavoitettani. Lähdin heittämään verkkoja vesille ja tiedustelemaan kontakteiltani ja ympäristöstäni, josko kenelläkään olisi tarvetta brändi- ja markkinointisuunnittelulle, joka on vahvaa osaamisaluettani. Ehtona olisi kuitenkin, että voisin tehdä työt pääasiassa etänä. Tätä kautta löysin ensimmäiset työprojektini, joita aloin tekemään omalla toiminimelläni blogin kaupallisten yhteistyökuvioiden lisäksi.

 

Varsinaisesta urasuunnittelusta erillisenä mietintänä on jo pidempään kulkenut ajatus jostain isommasta ja merkityksellisemmästä työstä. En haluaisi tehdä mitä tahansa markkinoinnin työtä vaan jotain, jolla voisin edistää itselleni merkityksellisiä asioita. Erilaiset vastuullisuuskysymykset ovat kiinnostaneet jo pidempään ja luonto- ja ulkoilmaihmisenä olen huolissani maapallomme tulevaisuudesta. Kuten ehkä täältä blogistakin on voinut huomata, kerron mielelläni omista ajatuksistani ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksiin liittyen ja olen esimerkiksi tarkka siitä, millaisten yritysten kanssa olen valmis tekemään kaupallista blogiyhteistyötä. Tiesin, että unelmatyössäni pystyisin yhdistämään markkinoinnin osaamiseni, vastuullisuuskysymykset sekä ulkoilun ja urheilun. Tällaista voi olla haastavaa löytää valmiina, joten päätin luoda sen itse.

 

 

Miten sitten päädyimme perustamaan vastuullisten urheilu- ja ulkoiluvaatteiden verkkokaupan? Olemme mieheni kanssa molemmat olleet töissä urheilutarvikealan yrityksessä, joten urheilu- ja ulkoilutarvikealan liiketoiminta on meille tuttua. Toisaalta tiesimme myös, miten paljon ongelmia nykyinen urheiluvaateala pitää sisällään ekologisuus ja vastuullisuusmielessä. Aloimme ensisijaisesti etsimään itsellemme kiinnostavia tuotteita ja vaatteita, jotka täyttäisivät vastuullisuuskriteerimme. Kun pikkuhiljaa löysimme kiinnostavia valmistajia ja brändejä, tajusimme, että joku muukin voisi olla kiinnostunut ostamaan näitä, mutta ei halua nähdä samanlaista vaivaa tuotteiden löytämiseksi.

Keskustelimme monien brändien kanssa ja mietimme, miten voisimme auttaa ihmisiä löytämään paremmin näitä mahtavia tuotteita. Ensisijainen ajatuksemme ei ollut perustaa verkkokauppaa, sillä tuotteiden tuputtaminen ja vahva hinnalla markkinointi eivät sopineet ajatusmaailmaamme. Pitkien pohdintojen jälkeen päädyimme kuitenkin perustamaan kaupan, mutta omilla ehdoillamme. Haluamme ensisijaisesti opettaa ihmisille parempaa kuluttamista, eli ostaa vähemmän, parempaa ja vastuullisesti. Näin syntyi Weekendbee.

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.