Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

VIERAILIJAHAASTATELTAVANA DIGIMARKKINOINNIN AMMATTILAINEN JA VUORIKIIPEILIJÄ ANNI PENTTILÄ

On aika jatkaa vierailuhaastatteluiden sarjaa ja tällä kertaa mukana on huiman inspiroiva tyyppi, digimarkkinoinnin ammattilainen ja vuorikiipeilijä Anni Penttilä. 

Olen tutustunut Anniin Instagramin kautta, jossa olen seurannut hänen mielettömiä vuorikiipeilyseikkailuitaan. Anni on 25-vuotias helsinkiläinen kauppatieteiden maisteri, jonka suurin intohimo on vuoret. Hänen tavoitteenaan on kiivetä maailman korkeimman vuoren Mt. Everestin huipulle vuonna 2020. Kanattaa ottaa Anni seurantaan Instagramissa sekä seurata hänen Vuorenvarma.fi-blogiaan. Mielenkiintoista päästä kyselemään Annilta, mitä hän ajattelee säästämisestä ja sijoittamisesta.

 

 

Miten säästät ja sijoitat?

Säästän tällä hetkellä suurimman osan ”kiipeilyrahastoon” eli kiipeilyyn, varusteiden hankkimiseen ja kiipeilymatkojen ostamiseen. Minulla on matkakassan kerryttämiseen tarkoitettu säästötili, josta saa nopeallakin aikataululla kotiutettua varoja ja toisaalta säästettyä kuukausittain isojakin summia. Tämä on pääasiallinen säästökohteeni ja aikajänne, jolla säästöt teen on 1-2 vuotta.

Tämän lisäksi kerrytän useaan eri rahastoon kuukausittain pienen summan rahaa. Tätä olen tehnyt nyt pian pari vuotta. Rahastoissa on tällä hetkellä suurin osa omaisuudestani ja kerrytän rahastoissa pikku hiljaa isompia hankintoja varten. Aikajänne, jolla ajattelen näitä sijoituksia on 2-5 vuoden päähän.

Säästötilin ja rahastojen lisäksi minulla on useissa eri osakkeissa sijoituksia, mutta nämä sijoitukset ovat myös tehty pitkällä tähtäimellä. En esimerkiksi seuraa päivittäin kurssien vaihteluja, vaan seuraaminen on lähinnä kuukausitasolla. Aikajänne, jolla ajattelen näitä sijoituksia on 1-10 vuotta.

Paljonko tienaat tällä hetkellä?

Tienaan tällä hetkellä keskiverto ekonomin verran. Olen juuri nyt tyytyväinen palkkaani, sillä meillä on rakennettu erittäin kannustava bonusjärjestelmä, jossa palkitaan mm. hyvästä asiakastyöstä tai myynneistä. Voin siis kovalla työllä vaikuttaa tulotasooni, mutta toivon palkkatason kehitystä myös lyhyellä aikajänteellä.

Tulevaisuudessa toivoisin, että palkkani alkaa kehittymään haastavampien projektien ja vastuullisten työtehtävien myötä.

En ole kuitenkaan ikinä ajatellut, että tavoitteeni olisi joku tietty summa, mutta tuloja pitäisi olla sen verran, että niillä pystyy kattamaan elämisen sekä matkustelun.

Mihin tuhlaat?

Vuorikiipeily. Vaatteita, kosmetiikkaa, alkoholia tai muita hyödykkeitä ostan todella harvoin ja aina vain harkiten.

Tykkään kuitenkin hyvästä ruuasta ja välillä tuntuu, että ulkona syömiseen kuluu turhan paljon rahaa.

Mitä ostosta/taloudellista päätöstä kaduit viimeksi?

Viimeisin katumus tuli Islannissa ravintolassa, jossa muuten oli erinomaista ruokaa, mutta jälkiruokakahvi aivan todella kitkerää ja mielestäni pahaa. Autossa oli odottamassa retkikeitin ja hyvää kahvia, joten hetken kadutti lähes viiden euron kahviostos ravintolassa.

Minkä unelman aiot toteuttaa seuraavaksi?

2019 Pohjois-Amerikan korkeimman vuoren Denalin kiipeämisen.

Paras säästö/sijoitusvinkkisi aloittelijoille?

Mieti paljonko haluat säästää ja mihin. Tämän jälkeen aina palkkapäivänä suoraan rahat säästöön, jolloin rahoja ei ehdi ”edes näkemään”. Varmasti sijoittamisen perusvinkit ovat myös tarpeen eli älä sijoita kaikkia rahojasi samaan kohteeseen.

Missä toivot olevasi 10 vuoden päästä?

Vuorikiipeilemässä, mutta siten että voin myös elää merenpinnan tasolla suhteellisen mukavaa elämää ja mahdollisuuksien mukaan toteuttaa myös arkipäiväisiä haaveita.

Terveisiä muille unelmoijille?

Mitä korkeammalle asetat unelmasi, sen korkeammalle voit päästä. Tsemppiä kaikille unelmoijille!

 

Iso kiitos vielä Annille haastattelusta ja tsemppiä seikkailuihin!

 

Laita hyvä kiertämään:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.