Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Oma tarinani

Missä olen?

Matkustan tällä hetkellä ympäri maailmaa poikaystäväni ja kahden matkalaukun kanssa. Olemme viimeisen kymmenen kuukauden aikana reissanneet Australiassa, Indonesiassa, Singaporessa, New Yorkissa, Fidzillä, Samoalla, Havaijilla, Tongalla, Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa. Parhaillaan vietämme helmikuuta Thaimaassa. Olemme päättääneet matkustaa niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja juuri niissä kohteissa, joihin olemme aina halunneet mennä.

Millä elän?

Olen aina rakastanut matkustamista. Lapsuudessani siitä sai syyttää vanhempiani ja itsenäistyttänikin olen aina käyttänyt kaiken liikenevän rahan ja erityisesti ajan matkustamiseen. Olen aina tehnyt myös paljon töitä, joilla olen rahoittanut matkat. Kaikkein tärkein ajatus jo nuorena oli kuitenkin säästämisen tärkeys vaikka lentolipputarjoukset houkuttelivat pistämään kaikki säästöt risaiseksi. Teen myös markkinoinnin töitä matkallamme mutta tärkein ja merkittävin osa budjettini tulee säästöistäni.

Millä taustalla?

Olen markkinoinnin ja johtamisen kauppatieteiden maisteri, en ole siis rahoituksen ammattilainen. Koulutustaustani antaa minulle kuitenkin hyvät lähtökohdat rahoituksen ja taloustieteiden ymmärtämiseen mutta samat tiedot voi kuka tahansa opiskella. Sijoittamisen aloittaminen ei vaadi korkeakoulutusta vaan hieman perehtymistä peruskäsitteisiin ja lainalaisuuksiin. Joskus liika itsevarmuus omasta sijoittamisen tietotaidosta aiheuttaa turhaa riskinottoa, joten oikeanlainen nöyryys palkitaan usein tässä lajissa. Olen itse hyvin varovainen ja konservatiivinen osakesijoittaja ja saanut silti säästöilleni hyvää tuottoa.

Miksi blogi?

Toivon että kaikilla olisi mahdollisuus ja rohkeus tavoitella ja toteuttaa unelmiaan. Useimmiten esteeksi mainitaan rahan puute, johon löytyy monelle sopiva ratkaisu säästämisestä ja sijoittamisesta. Se ei ole pikavoiton tie vaan vaatii määrätietoisuutta ja perehtymistä, mutta loppujen lopuksi se on yksinkertaisempaa kuin moni ajattelee. Tässä blogissa pystyn toivottavasti innostamaan muitakin tämän lajin pariin, uusien sijoittajien tulo markkinoille ei ole keneltäkään pois.

Minut saa kiinni osoitteesta saastoistaunelmiksi(a)gmail.com

Varsinainen sijoitusneuvonta on luvanvaraista toimintaa, eikä tämän blogin tarkoituksena ole tarjota tai välittää sellaista.

Laita hyvä kiertämään: