Raha- ja sijoitusblogi unelmoijille

Oma tarinani

Parin vuoden matkalaukkuelämän jälkeen olemme asettuneet puolisoni kanssa asumaan Mallorcalle. Teemme töitä kotoa käsin ja nautimme monipuolisista ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksista ja rennosta elämäntyylistä.

Ennen tätä ehdimme matkustamaan kahden vuoden aikana muun muassa Australiassa, Indonesiassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Fidzillä, Samoalla, Tongalla, Uudessa-Seelannissa, Thaimaassa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa, Hollannissa ja Norjassa. Matkustimme hitaasti, pidempään samassa maassa viettäen ja vältimme turhaa lentämistä. Majoituimme usein tavallisissa kodeissa talovahteina ja pyrimme elämään tavallista arkea, missä ikinä olimmekaan.

 

Millä elän?

Pyöritämme mieheni kanssa vastuullisia urheilu- ja ulkoiluvaatteita myyvää Weekendbee-verkkokauppaa.

Olen aina rakastanut matkustamista. Lapsuudessani siitä sai syyttää vanhempiani ja itsenäistyttänikin olen aina käyttänyt kaiken liikenevän rahan ja erityisesti ajan matkustamiseen. Olen aina tehnyt myös paljon töitä, joilla olen rahoittanut matkat. Kaikkein tärkein ajatus jo nuorena oli kuitenkin säästämisen tärkeys vaikka lentolipputarjoukset houkuttelivat pistämään kaikki säästöt risaiseksi.

 

Millä taustalla?

Olen markkinoinnin ja johtamisen kauppatieteiden maisteri, en ole siis rahoituksen ammattilainen. Koulutustaustani antaa minulle kuitenkin hyvät lähtökohdat rahoituksen ja taloustieteiden ymmärtämiseen, mutta samat tiedot voi kuka tahansa opiskella. Sijoittamisen aloittaminen ei vaadi korkeakoulutusta vaan hieman perehtymistä peruskäsitteisiin ja lainalaisuuksiin. Joskus liika itsevarmuus omasta sijoittamisen tietotaidosta voi aiheuttaa turhaa riskinottoa, joten oikeanlainen nöyryys palkitaan usein tässä lajissa. Olen itse varovainen ja konservatiivinen osake- ja rahastosijoittaja ja saanut silti säästöilleni hyvää tuottoa.

 

Miksi blogi?

Toivon että kaikilla olisi rohkeus tavoitella ja toteuttaa unelmiaan. Useimmiten esteeksi mainitaan rahan puute, johon löytyy monelle sopiva ratkaisu säästämisestä ja sijoittamisesta. Se ei ole pikavoiton tie vaan vaatii määrätietoisuutta ja perehtymistä, mutta loppujen lopuksi se on yksinkertaisempaa kuin moni ajattelee. Tässä blogissa pystyn toivottavasti innostamaan muitakin tämän lajin pariin, uusien sijoittajien tulo markkinoille ei ole keneltäkään pois.

 

Minut saa kiinni osoitteesta saastoistaunelmiksi(a)gmail.com

 

Varsinainen sijoitusneuvonta on luvanvaraista toimintaa, eikä tämän blogin tarkoituksena ole tarjota tai välittää sellaista.

Laita hyvä kiertämään: